Termeni si conditii generale de vanzare (TCGV)

Inainte de a utiliza sau obtine orice materiale, informatii, servicii prin intermediul acestui magazin online, va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile.

1. Informatii administrator magazin online

Biosimttera SRL cu sediul in localitatea Cluj-Napoca, str.Observatorului Nr.21, Bl.T3,Ap.33, judetul Cluj, Romania, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J12/1162/10.04.2013, Cod de Identificare Fiscala 31487918, denumita administrator.
Livrarea produselor se face numai prin curierat .Nu avem program de lucru cu clientii.
Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:
 - prin posta la adresa de corespondenta: Str.Observatorului Nr.21, Bl.T3, Ap.33 , Cluj Napoca cod 400500
 - prin e-mail la urmatoarea adresa: office@biosimttera.ro 
 - prin telefon la numarul: 0766.683.505/0752 270 590

Biosimttera isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii in functie de istoricul fiecaruia. De aceea, pentru clientii care nu au un comportament responsabil in ceea ce priveste cumparaturile de pe site-ul nostru, se va proceda astfel: trimiterea coletului se va face dupa achitarea facturii proforme.
De asemenea Biosimttera isi rezerva dreptul ca pentru unele comenzi sa solicite plata in avans.

 2. Acceptare TCGV

Administratorul va ofera accesul in magazinul online si utilizarea acestuia, sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii.  Prin accesarea, utilizarea, obtinerea sau achizitionarea oricarui produs, continut, date, materiale, informatii sau servicii prin intermediul magazinului nostru online, dumneavoastra sunteti de acord sa respectati acesti Termeni si Conditii.

3. Drepturi de autor

- Vizitatorul/Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va descarca/utiliza continutul magazinului biosimttera.ro,  imagini, descrieri, elemente grafice, fara acordul scris al administratorului intrucat reprezinta proprietatea administratorului,  fiind aparat de legea dreptului de autor si de legile referitoare la proprietatea intelectuala si industriala.

4. Perfectarea contractului la distanta, valabilitate

Contract la distanta - orice contract încheiat între administrator si cumparator în cadrul unui sistem de vânzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pâna la si inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.

- Accesarea site-ul  biosimttera.ro, se face in mod gratuit si simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea dvs. ca si utilizator..Pentru a beneficia de serviciile puse la dispozitie de site-ul  biosimttera.ro , precum achizitionarea de produse oferite de acesta va trebui sa va creati un cont de utilizator.Aceasta presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a TCGV . Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizator si societate.

- Odata cu lansarea comenzii de pe biosimttera.ro, cumparatorul accepta comunicarea prin e-mail sau telefon prin care administratorul isi deruleaza activitatea.
- Prezentul contract la distanta intra in vigoare in momentul confirmarii comenzii de catre administrator. Confirmarea se efectueaza electronic (e-mail) sau sms.
TCGV biosimttera.ro stau la baza contractului astfel perfectat.
- Administratorul nu considera sub nici o forma o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
- Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare de biosimttera.ro sunt necesari urmatorii pasi:
           - inregistrare dvs. ca utilizator pe biosimttera.ro  
           - identificarea si alegerea produselor
           - lansarea comenzii
           - achitarea acesteia in sistem ramburs, ordin de plata sau plata cu cardul

5. Preturi, modalitati de plata, modalitati de livrare, facturare

- Preturile sunt afisate pe pagina dedicata fiecarui produs, contin TVA si nu includ cheltuielile de livrare decat daca este specificat in mod expres acest aspect sau se ofera ca si bonus pentru comenzile mari.
- Pretul imprimat pe factura este acelasi cu cel transmis de operatori in momentul confirmarii comenzii.
- Plata se efectueaza in sistem ramburs adica plata la primirea coletului, prin sistem bancar prin ordin de plata, sau plata cu cardul, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si daca este cazul pretul timbrului verde in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe biosimttera.ro sunteti de acord cu forma de comunicare  telefonica sau prin e-mail prin care site-ul isi deruleaza operatiunile.
- In cazul in care alegeti ca metota de plata transferul bancar va rugam sa faceti acest lucru numai dupa ce primiti confirmarea din partea noastra prin sms sau mail. Dupa efectuarea platii prin sistem bancar va rugam sa trimiteti o confirmare de plata la adresa office@biosimttera.ro in maximum 24 ore.

Facturile emise pentru comenzile plasate vor fi incarcate in conturile de unde s-au plasat comenzile, de acolo se pot vizualiza si descarca, vor fi de asemenea trimise si pe mail-ul de Livrare Comanda, care se trimite la expedierea comenzii.

Plata cu cardul
Cumparatorii care doresc sa faca plata comenzilor cu cardul, vor apasa butonul “Livrare prin curier”, “Plata cu cardul”, “Trimite comanda”si vor fi directionati catre pagina securizata https://secure.mobilpay.ro/, pentru procesarea platii online. Verificati totalul de plata si completati campurile solicitate, apoi apasati butonul ‘Plateste online’ pentru finalizarea platii. Dupa validarea tranzactiei, veti fi automat redirectionat catre site. In acest moment plata a fost realizata iar tranzactia este finalizata cu succes.

Pentru comenzile anulate total sau partial, termenul de alocare al sumei in contul bancar din care s-a facut plata este de 48 ore si 30 zile, in functie de emitentul cardului utilizat in tranzactie.


- Termenul de expediere obisnuit al produselor cumparate din magazinul naturist online este de 48 - 72 de ore din momentul confirmarii comenzii, in intervalul orar 09:00 – 18:00, de luni pana vineri.
Produsele comandate vor fi livrate prin firmele curierat, intr-un ambalaj corespunzator.

Taxele percepute pentru livrari sunt urmatoarele:

TRANSPORTUL PE RAZA MUNICIPIULUI CLUJ NAPOCA ESTE DE 21 LEI, PRIN FIRMELE DE CURIERAT.

Se livreaza in toata tara, prin intermediul firmelor de curierat . Taxa de livrare se calculeaza in functie de greutatea coletului si valoarea rambursului. De ex. pentru un colet de 1 kg valoarea transportului este de la 21.00 lei (cu TVA inclusa), pentru firmele de curierat rapid, in functie de destinatie.( pentru localitatile care nu se regasesc in reteaua de acoperire a firmei de curierat se taxeaza kilometrii suplimentari de la cea mai apropiata agentie teritoriala.) Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la tel. 0766-683.505 sau office@biosimttera.ro.

Pentru comenzile prin Easybox tariful este 15 lei pentru plata cu cardul online(la plasarea comenzii), iar pentru comenzile cu plata POS(la ridicarea coletului) tariful este de 17 lei.

In cazul in care alegeti ca metota de plata transferul bancar, care trebuie efectuat numai dupa ce primiti confirmarea din partea noastra prin sms sau mail, taxa de livrare incepe de la 21 lei, pentru firma de curierat rapid. Si in acest caz taxele sunt in functie de greutate, ramburs si distanta.

Pentru comenzile care depasesc valoarea de 300 lei tranasportul este gratuit, pentru coletele cu greutatea pana in 4 kg. Peste 4 kg se percepe o taxa de expediere de 2.75 lei(inclus tva)/kg.

Facturile emise pentru comenzile finalizare vor fi incarcate in contul din care s-a emis comanda, de acolo pot fi descarcate, printate sau doar vizualizate.

6. Stocuri, Garantii, Returnare

6.1. STOCURI
Produsele sunt disponibile in stoc dar pot exista situatii de out of stock (stoc zero) pentru cele cu miscare lenta. In functie de solicitari, se asigura refacerea stocurilor. Clientii sunt informati corect, conform termenilor si conditiilor, de disponibilitatea produselor comandate inainte de confirmarea comenzii. 
Toate produsele afisate pe site-ul magazinului online biosimttera.ro se pot aduce in baza unei comenzi, in functie de disponibiltatea stocului furnizorilor.
6.2. GARANTIE
Produsele cu livrare fizica (prin curier) sunt originale, sigilate (in forma in care provin de la parteneri) si insotite de factura fiscala, chitanta (eliberata de administrator sau de firma de curierat) si dupa caz certificat de garantie (pentru produsele care necesita garantie).
6.3.  DESCRIEREA SI RETURNAREA PRODUSELOR
www.biosimttera.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Pozele produselor afisate pe site sunt cu titlu informativ.
Daca un produs oferit de www.biosimttera.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe site, il puteti returna respectand prevederile politici de returnare a produselor a site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr.34/2014.
In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:
 - de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, sigilat.Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului în care adminstratorul  accepta sa suporte acele costuri sau în care administratorul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator. În cazul contractelor în afara spatiilor comerciale, în cazul carora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul încheierii contractului, administratorul preia produsele pe cheltuiala sa daca produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate în mod normal prin posta.Returul dvs. trebuie sa ajunga la adresa Str.Observatorului Nr.21, Bl.T3, Ap.33, Cluj Napoca, judetul Cluj.
 - de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat in starea in care a fost livrat.
 6.4. Dreptul de retragere - Retur produse -POLITICA DE RETUR

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr.34/2014.


Obligatiile care revin furnizorului în cazul retragerii
  (1) Furnizorul ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara întârziere nejustificata si, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului în conformitate cu art. 11.
  (2) Furnizorul ramburseaza sumele mentionate la alin. (1) folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului în care consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urma rambursarii.
  (3) Fara a aduce atingere alin. (1), furnizorul nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferita de profesionist.
  (4) Cu exceptia cazului în care furnizorul s-a oferit sa recupereze el însusi produsele, în cazul contractelor de vânzare, furnizorul poate amâna rambursarea pâna la data receptionarii produselor care au facut obiectul vânzarii sau pâna la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform careia acesta a trimis produsele catre profesionist, luându-se în considerare data cea mai apropiata.
 
Obligatiile consumatorului în cazul retragerii:
  (1) Cu exceptia cazului în care furnizorul s-a oferit sa recupereze el însusi produsele, consumatorul returneaza produsele sau le înmâneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara întârziere nejustificata si în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract în conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.
  (2) Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului în care furnizorul accepta sa suporte acele costuri sau în care furnizorul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator. În cazul contractelor în afara spatiilor comerciale, în cazul carora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul încheierii contractului, furnizorul preia produsele pe cheltuiala sa daca produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate în mod normal prin posta.
  (3) Consumatorul este responsabil doar în ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru consumator în a-si exercita dreptul de retragere. Indiferent de situatie, consumatorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor în cazul în care furnizorul a omis sa îl informeze cu privire la dreptul de retragere 
  (4) Furnizorul trebuie sa poata face dovada diminuarii valorii produselor care rezulta diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.
  (5) Atunci când consumatorul îsi exercita dreptul de retragere dupa transmiterea cererii, consumatorul plateste furnizorului o suma proportionala cu ceea ce s-a furnizat pâna la momentul în care consumatorul a informat furnizorul cu privire la exercitarea dreptului de retragere, în raport cu acoperirea totala a contractului. Suma proportionala care trebuie platita furnizorului de catre consumator este calculata pe baza pretului total convenit în contract. Daca pretul total este excesiv, suma proportionala este calculata pe baza valorii de piata a ceea ce s-a furnizat.

Ce este o reclamatie / sesizare?
“Prin petitie se întelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata în scris ori prin posta electronica, pe care un cetatean sau o organizatie legal constituita o poate adresa autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, companiilor si societatilor nationale, societatilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome, denumite în continuare autoritati si institutii publice”, conform art. 2 din O.G. nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor.
Cine poate depune o reclamatie la ANPC?
„Consumatorul – orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite în asociatii, care actioneaza în scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale ”, conform art. 2, pct. 2 din O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata.
- Reclamatiile si sesizarile adresate ANPC pot fi depuse doar de catre consumatori persoane fizice. 
- Divergentele între operatorii economici nu intra în sfera de competenta a Autoritatii Nationala pentru Protectia Consumatorilor.
„Petitiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau în considerare si se claseaza”, conform art. 7 din O.G. nr. 27/2002.
Cum depuneti o reclamatie?
Va rugam sa apelati la aceasta modalitate numai dupa ce încercati sa rezolvati amiabil problema cu operatorul economic care a comercializat produsul sau a prestat serviciul.
În situatia în care nu ati ajuns la o întelegere cu vânzatorul sau cu administratorul unitatii, atunci aveti dreptul sa depuneti o reclamatie la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor.
Primirea reclamatiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judetene pentru Protectia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Cluj-Napoca, in functie de raza teritoriala in care isi desfasoara activitatea operatorul economic.
Conform prevederilor legale reclamatiile si sesizarile se fac în format scris sau în format electronic si se transmit prin posta clasica sau electronica la sediile comisariatelor judetene sau se depun personal.
Reclamatia sau sesizarea se face în nume personal.
Reclamatia/sesizarea dumneavoastra se rezolva în termenul legal (conform prevederilor O.G. nr. 27/2002), cu conditia ca aceasta sa fie însotita de toate documentele probatorii, respectiv factura fiscala, bon fiscal sau chitanta, contract, certificat de garantie sau alte documente, dupa caz.
Reclamatiile dvs. pentru a putea fi instrumentate de catre comisarii din cadrul Comisariatelor Judetene trebuie sa îndeplineasca conditiile prezentate mai sus. În caz contrar acestea se claseaza din lipsa de informatii.

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va completa formularul de retur ce poate fi descarcat aici, si il va transmite vanzatorului pe adresa office@biosimttera.ro. (Formularul de retur este doar un model și nu este obligatoriu).

7. Program de lucru, livrari, termene

- Produsele disponibile in magazinul online pot fi livrate fizic prin curier in Cluj Napoca.
- Termenul de livrare pentru produsele fizice este de 48-72 ore din momentul confirmarii comenzii, in intervalul orar 09:00 – 18:00, de luni pana vineri.
- Livrarile fizice se efectueaza door to door, prin firmele de curierat rapid- serviciu externalizat deci independent de administrator. 

8. Obligatiile cumparatorului

- sa furnizeze informatii reale, corecte si actuale despre entitatea sa atunci cand acestea i se cer, in caz contrar exista posibilitatea refuzarii comenzilor;
- sa accepte solutionarea eventualelor probleme in termen de 14 de zile de la data sesizarii acestora printr-un email adresat  administratorului;
- sa accepte TERMENII SI CONDITIILE administratorului odata cu lansarea comenzilor si sa achite contravaloarea marfii prin metodele puse la dispozitie, la momentul transmiterii comenzii.

9. Obligatiile vanzatorului

- sa contacteze clientii pentru confirmarea comenzilor, prin e-mail sau sms.
- sa livreze produsele in cel mult 48-72 ore de la confirmarea comenzii.
- sa utilizeze datele personale colectate de la clienti/utilizatori in concordanta cu sectiunea `Confidentialitate`, parte integranta  din TERMENI SI CONDITII.

10. Politica de confidentialitate

- Administratorul nu incurajeaza SPAM-ul, nu instraineaza sub nici o forma adresa dvs. de e-mail, cu care v-ati creat cont sau v-ati abonat la newsletter, unor terte persoane (fizice sau juridice), fara acordul dvs. explicit.
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, administratorul are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este onorarea comenzilor, reclama-marketing-publicitate si realizarea de statistici proprii necesare dezvoltarii serviciilor oferite.
- Administratorul colecteaza, de la clientii sai date cu caracter personal (nume si prenume, e-mail, numar de telefon, adresa si alte date pentru facturare) numai daca sunt furnizate in mod voluntar. Refuzul furnizarii acestora determina imposibilitatea procesarii comenzilor transmise online pe biosimttera.ro
- Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator fiind comunicate Serviciului Comercial / Marketing ai administratorului si companiilor de curierat.
- Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea acestora*. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul firmei. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt inexacte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.
Observatie:
* orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc.
Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nicio justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct.
Cookie-uri - sunt fisiere text, controlate de browser-ul de internet, care in versiunea standard este setat sa le accepte. La accesarea site-ului biosimttera.ro, acesta va solicita browser-ului de internet sa stocheze cookie in memoria PC-ului. Informatiile din cookie-uri genereaza retinerea anumitor setari / actiuni intre doua sesiuni distincte, marind astfel viteza de incarcare a paginilor la urmatoarele vizite. Sunt situatii in care poate fi retinuta adresa IP-ului de pe care se acceseaza site-ul ori cea a site-ului de referinta, daca este cazul. biosimttera.ro poate fi utilizat, in anumite limite, si fara acceptarea cookie-urilor. Aceste informatii sunt necesare pentru a oferi vizitatorilor/clientilor servicii calitative si nu vor fi vandute, instrainate sau inchiriate unei terte parti.

11. Litigii

TERMENII SI CONDITII GENERALE DE VANZARE (TCGV) se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, daca rezolvarea pe cale amiabila nu are efect dupa inregistrarea reclamatiei la sediul companiei, se va apela la instanta judecatoreasca a Tribunalului din localitatea in care firma isi are sediul.

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙