Sirop de Ghimbir 250 mililitri Hypericum
Sirop de Ghimbir 250 mililitri Hypericum
Sirop de Ghimbir 250 mililitri Hypericum

Sirop de Ghimbir 250 mililitri Hypericum


In stoc
2 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
21.75 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
- +
Cod Produs: 17891
Code de bare: hype.00396
Ingrediente (250 ml): extract apos din rizomi de Ghimbir (Zingiber officinale) - 50%, zahar invertit enzimatic, benzoat de sodiu (conservant).
 
Caracteristici generale ale produsului:
Siropul de Ghimbir are multiple proprietati sanogene. Acesta actioneaza in special la nivelul sistemelor digestiv si respirator, usurand digestia, combatand senzatia de voma si decongestionand caile respiratorii.

Optimizarea digestiei si protejarea sanatatii sistemului respirator sunt demersuri cu atat mai necesare cu cat ritmul vietii noastre devine tot mai alert si stresant, iar alimentatia noastra devine tot mai haotica (mese neregulate, asocierea gresita a alimentelor, mancatul in graba si la ore improprii), procesata (devitalizata, lipsita de enzime) si plina de toxine, aditivi si cu un profil nutritional dezechilibrat (raport o-6:o-3 disproportionat, exces de carbohidrati rafinati, de grasimi saturate sau de sare).

Toti acesti factori de stres, impreuna cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficienta, un somn de slaba calitate si alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), in timp, pot genera stres oxidativ si contribuie la cresterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acesti stresori pot modifica microbiota gastrica si intestinala, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal si a raspunsului imun.
 
Acest lucru are o influenta negativa asupra intregului corp si, cel mai adesea, afecteaza digestia, absorbtia nutrientilor si mucoasele gastrica si intestinala. Astfel, digestia, in special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intolerante), dar si a unor dereglari de natura hepatobiliara (,,bila lenesa", ,,ficat gras") sau pancreatica (productie insuficienta de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidenta odata cu aparitia balonarii, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a starilor de greata, inapetenta sau a poftelor alimentare exagerate.

Nevoia menajarii sistemului nostru digestiv, in care functiile hepatobiliare au un rol major, devine si mai evidenta in perioadele stresante cand nu putem avea mese regulate, de sarbatori, cand consumam alimente grele si dupa episoadele de post, cand facem trecerea de la o alimentatie restrictiva la una mai permisiva. In plus, ficatul si colecistul au nevoie de protectie si sustinere pentru a se regenera si dupa abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substante, in perioadele de convalescenta sau daca urmam anumite tratamente medicamentoase care suprasolicita functia de detoxifiere a acestor organe.
 
Mai mult, expunerea constanta la medii in care calitatea aerului este scazuta (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul in laboratoare si fabrici de textile, panificatie, ciment, expunerea la diversi factori alergeni, aerosoli sau compusi organici volatili etc.) poate cauza slabirea imunitatii locale si iritarea si inflamarea cailor respiratorii si a plamanilor.

In timp, pot aparea efecte marcante asupra sanatatii aparatului respirator precum ingustarea si rigidizarea cailor aeriene, fapt ce poate ingreuna respiratia, cauzand tuse si disconfort. Asadar, traiul in medii in care aerul este poluat are o influenta negativa asupra intregului corp, dar cu precadere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfata directa cu aerul pe care il inspiram.

Afectarea acestui sistem se manifesta, cel mai adesea, printr-o capacitate redusa de efort, dificultatea de a respira (respiratie rapida, superficiala), dureri in piept, tuse, concentratie scazuta a oxigenului in sange, oboseala cronica si o scadere a rezistentei fata de diversi agenti patogeni. Nevoia protejarii aparatului nostru respirator devine si mai evidenta in lunile de iarna (,,anotimpul virozelor") sau primavara (,,sezonul alergiilor") cand imunitatea este si mai solicitata.
 
Asadar, pentru sustinerea digestiei si mentinerea sanatatii sistemului respirator, alaturi de adoptarea unui regim alimentar echilibrat si a unui stil de viata mai activ si curat (evitarea poluarii si a surselor de toxine), se poate face apel si la solutii naturale precum suplimentele alimentare ce au la baza compusi activi cu proprietati digestive, antiemetice, stomahice, antispastice, antitusive, antipiretice si antiinflamatoare, precum cei din extractele de Ghimbir.

Astfel, Siropul cu extract de Ghimbir este o solutie naturala si la indemana pentru combaterea factorilor cu impact negativ asupra sanatatii noastre generale si pentru sustinerea functionarii normale a sistemelor digestiv si respirator.
 
Detalii Sirop cu extract de Ghimbir (250 ml):
 
Plantele medicinale si fructele de padure folosite ca materie prima pentru siropurile Hypericum sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel incat putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanti toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, ingrasaminte chimice, microorganisme sau virusi patogeni. Pentru realizarea Siropului de Ghimbir, au fost folosite ingrediente nemodificate genetic, obtinute exclusiv din surse atent verificate. Astfel, rizomii de Ghimbir au fost selectati cu atentie pentru a corespunde celor mai inalte standarde de calitate si siguranta. Ingredientele siropului nu au suferit tratamente termice care sa inactiveze vitaminele si mineralele, acestea pastrandu-si, astfel, proprietatile nutritive si sanogene. Similar, nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.
 
Siropul de Ghimbir este un digestiv eficient. Acesta are proprietati colecistokinetice (coleretic-colagog), sustinand atat activitatea vezicii biliare, cat si pe cea a stomacului in vederea unei mai bune valorificari a nutrientilor din alimente si a intensificarii arderii grasimilor din organism. De asemenea, Ghimbirul are si proprietati antiemetice, fiind deosebit de util pentru persoanele care experimenteaza rau de miscare. In plus, compusii activi (de ex.: uleiuri volatile - galanolactona, geraniol, borneol, cineol, citral, farnesol, peruviol, neral, globulol, acid gingesulfonic, 6-dehidrogingerdiona, glicolipide, sesquiterpene - zinghiberina, zinghiberol, bisapolena, b-sesquifelandrena, curcumene - ar-curcumena; rezine, fenoli - gingeroli - [6]-gingerol, zingerona, shogaoli - [6]-shogaol, paradoli; mucilagii, lipide, proteine, aminoacizi, vitamine - B6, C, E si minerale - K, Mg, Fe, Ca, Mn s.a.) din rizomii de Ghimbir, contribuie la: decongestionarea cailor respiratorii prin reducerea inflamatiei si fluidizarea mucozitatilor, protejarea splinei, reducerea febrei, combaterea alergiilor prin modularea raspunsului imun, limitarea stresului oxidativ, eficientizarea functiilor hepatobiliare, normalizarea colesterolului seric, limitarea proceselor inflamatorii din organism, calmarea durerilor usoare, eliminarea toxinelor din organism prin cresterea transpiratiei, eliminarea helmintilor si mentinerea proceselor normale de diviziune celulara.
 
Astfel, printre virtutile siropului de Ghimbir se numara actiunea: digestiva, colecistokinetica, carminativa, febrifuga, imunomodulatoare, antiastmatica, protectoare la nivelul splinei, hipolipemianta, stomahica (benefica pentru stomac), antimicrobiana, antihelmintica (impotriva parazitilor intestinali), depurativa, sudorifica, antitumorala (antiangiogenica), antioxidanta, antiinflamatoare, antispastica, antitusiva, usor hipotensiva, decongestionanta si antiemetica (ajuta la reducerea senzatiei de greata si voma). Toate proprietatile sanogene ale plantelor medicinale sunt pastrate nealterate, datorita procesarii minimale a ingredientelor, fara tratamente termice (materialul biologic fiind presat la rece si extras hidroenzimatic).
 
In continuare, vom prezenta cateva informatii despre compusii activi din compozitia Siropului de Ghimbir:
 
Ghimbirul (Zingiber officinale), cunoscut si drept Ghimber sau Gingiber, este o planta erbacee perena din familia Zingiberaceae, din care fac parte si Turmericul, Cardamomul, Myoga sau Galangalul. Cel mai probabil numele stiintific al speciei (Zingiber) isi are originile in sanscrita (,,shringavera"), insemnand ,,in forma de corn (de cerb)". Aceasta provine, cel mai probabil, din zona maritima a Asiei de Sud-Est si are o traditie de utilizare foarte indelungata. Mai exact, rizomul de Ghimbir este folosit in medicina traditionala a multor popoare (de ex: Medicina Traditionala Chineza, Ayurveda) si drept condiment de peste 4.000 de ani. Bogat in mangan, dar si in uleiuri esentiale (gingerol, shogaol, zingerona, zinghiberina, borneol, cineol, felandren s.a.), Ghimbirul (proaspat sau uscat) are o aroma caracteristica, intepatoare ce il face un ingredient de baza in multe preparate culinare. De asemenea, acesta este un ingredient indragit si in parfumuri carora le confera un miros citric, de lamaie-piperata.
 
Tot uleiurile esentiale precum si fenolii, rasinile, mucilagiile si alte substante active continute in rizomii acestei specii constituie motivul pentru care Ghimbirul este un ingredient de baza al multor preparate fitoterapice. Acesta este folosit in special pentru usurarea digestiei prin stimularea producerii sucurilor gastrice, stimularea vezicii biliare in secretia si evacuarea bilei si pentru cresterea poftei de mancare. Mai mult, Ghimbirul este deosebit de eficient in ameliorarea senzatiilor de greata si ameteala asociate raului de miscare, gravidiei sau tratamentelor chimioterapice. Similar, preparatele pe baza de Ghimbir sunt indicate si in reducerea senzatiei de balonare, calmarea sughitului sau, complementar, in toxiinfectiile alimentare.
 
Produsele pe baza de Ghimbir mai sunt folosite in fitoterapie pentru imbunatatirea circulatiei periferice (prin fluidizarea sangelui), combaterea inflamatiei (prin reglarea nivelului de prostaglandine) si energizarea organismului (dand o stare de ,,incalzire" in corp). Datorita calitatii sale de a spori ,,arderea" grasimilor, Ghimbirul este deseori folosit in curele de slabire sau in cele de detoxifiere. Nu in ultimul rand, preparatele pe baza de Ghimbir sunt utile si pentru usurarea expectorarii datorita continutului in mucilagii.
 
In Ayurveda, Ghimbirul este considerat condimentul ,,medicament universal" (vishwabhesaj) si este deseori preparat prin combinarea pulberii din rizomi uscati cu sucul proaspat din acestia, intr-o proportie de 4:1. Se considera ca atunci cand este asociat cu miere Ghimbirul amelioreaza Kapha, cand se foloseste zaharul candel acesta amelioreaza Pitta, iar cand este consumat cu sare gema acesta amelioreaza Vata. Consumat uscat, acesta reduce Kapha, creste Agni si favorizeaza expectorarea. In stare proaspata, Ghimbirul regleaza tulburarile de Vata, fiind un bun diaforetic, antitusiv, antiemetic si adjuvant in stari de raceala.
 
Extern, Ghimbirul poate fi folosit sub forma de pasta, crema, gel, ulei si este util in stimularea circulatiei sangvine, incalzirea zonei masate, combaterea problemelor cutanate, ameliorarea durerilor musculare sau articulare, calmarea migrenelor si stimularea cresterii parului.
 
Pe scurt, Ghimbirul ajuta la mentinerea unei digestii sanatoase, ameliorarea senzatiei de greata, modularea raspunsului inflamator, sustinerea sistemul imunitar, reducerea balonarii, decongestionarea cailor respiratorii si favorizarea expectorarii, mentinerea sanatatii vasculare si la cresterea vitalitatii (energizare, incalzire, tonifiere).
 
Mod de utilizare:
 
Adulti: cate 4-6 linguri (1 lingura [?] 10 ml) de sirop pe zi, dupa mesele principale, ca atare sau diluate in apa sau

Ceaiul de Ghimbir de la Hypericum.
 
Copii: cate 4-6 lingurite (1 lingurita [?] 5 ml) de sirop pe zi.
 
Sunt recomandate minimum 4 cure de cate 6 saptamani pe an.
 
Sugeram adoptarea unui stil de viata echilibrat, efort fizic moderat si o hidratare corespunzatoare.
 
Pentru un efect mai puternic, este indicata asocierea cu Ceaiul, capsulele, pulberea si/sau uleiul esential de Ghimbir de la Hypericum!
 
Se poate asocia cu succes si cu: Hyper Antiemetic (capsule), Turmeric (capsule), Hyper-Gas (capsule sau sirop), Enzimax (capsule), Hyper-Tum (sirop, ceai, capsule), Hyper Antiviral (capsule), Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Bitterul Taina Maramuresului, Hyper-Bil (capsule), Protector Ficat (capsule), Liver Forte (ceai instant), 5-HTP Slabire (capsule), Slabire Extra (capsule), Slabire MAX (capsule), Hyper-Slabire (capsule), L-carnitina (instant), Hyper Antioxidant (Forte) (capsule), Siropul Trombo-Hyp, Noni si Echinacea (capsule), Bor Organic (capsule), Ceaiul si Tinctura de Gentiana, Ceaiul de Armurariu, Fenicul, Anason, Siminoc, Obligeana, Soc, Isop sau Menta, Anghinare (ceai, capsule, tinctura), Aloe vera (gel sau capsule), Sucul de Mere cu Ghimbir si Otetul Hepatobiliar de la Hypericum.
 
Extern se poate combina cu: Sprayul cu Propolis si Acid alfa lipoic, Gelul Hyper VenoSan, Crema Hyper-reum, Crema Hemor-Hyp, Gelul cu Ardei-iute si Sarea de baie Hyper-reum de la Hypericum.
 
Contraindicatii: Nu se utilizeaza de catre persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
 
Precautii:
 
Femeile insarcinate sau care alapteaza si persoanele care urmeaza tratamente medicamentoase  sau care se afla sub supraveghere medicala sunt sfatuite sa consulte un specialist inainte de inceperea curei;
 
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic;
 
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici;
 
Acesta este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
 
Volum net:  250 ml

Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙