Tip ulei: Extravirgin
Aciditate:0,3%
Metoda de obținere: extras la rece la o temperatură mai mică de 27ºC.
Ulei de măsline de categorie superioară, obținut direct din măsline și exclusiv prin procedee mecanice.
Cantitate neta : 0,5l ℮
Loc de provenienţă: Tunisia
Citeste mai mult de spre Ulei de masline : http://www.herbalsana.ro/blog/40-uleiul-de-masline
Măslinul sau cum mai este denumit „arborele veşnic roditor”, datorită longevităţii şi a capacităţii lui de regenerare, este un arbore cu frunze verzi tot timpul anului şi cu fructe în formă ovală, de culoare verde şi de dimensiuni diferite, cu pulpa cărnoasă şi cu un sâmbure în interior. Măslinul este originar din Siria, zonele de litoral din Turcia, zonele limitrofe ale Mării Mediterane, sudul Africii, sud-estul Asiei și în estul Australiei.
Cea mai cunoscută specie de măslini, din cele 20 de specii câte există din genul Olea, este Olea europaea. Măslinii sunt cultivaţi în principal, pentru obţinerea uleiul de măsline sau pentru consumul fructelor, după ce acestea au trecut printr-un proces natural de fermentare.
În Italia sunt identificate peste 300 de variateţi de măslini, dintre care: Carolea, Frantoio, Leccino, dar se crede că unele varietăţi sunt înrudite cu varietatea Licinian, care era cea mai apreciată din Roma Antică, datorită calităţii deosebite a uleiului obţinut.
Pe de altă parte, varietăţile de măslini întâlnite în Spania precum: Arbequina, Empeltre, Manzanila etc. au frunze late şi fructe mai mari şi cu gust amar, iar uleiul obţinut este inferior din punct de vedere calitativ faţă de cel obţinut din varietăţile care cresc în Italia.
Uleiul de măsline cel mai apreciat şi recomandat pentru consum este cel extra virgin, care conţine substanţe nutritive benefice pentru sănătatea organismului nostru, dintre care: acizi graşi monosaturați (Omega 3 şi 6), antioxidanţi, luteină, vitaminele: A, B1, B2, C, D, E, K etc. Astfel uleiul de măsline extra virgin e bine de consumat neprocesat termic, (pe salate, pâine, etc.) pentru efecte pozitive atât pentru uz inter cât şi extern.
Uz intern:
Uz Extern:
- hidratează tenul, pielea şi scalpul;
- previne apariţia ridurilor şi ajută la estomparea ridurilor existente;
- aplicat la rădica firului de păr, previne mătreaţa şi căderea părului;
- se poate folosi şi pentru pielea sensibilă a bebeluşilor, în prevenirea dermatitei de scutec;
- aplicat înainte de expunerea la soare previne deshitratarea pielii, iar aplicat după plajă reduce discomfortul cauzat de arsurile solare;
- hidratează cuticulele şi întăreşte unghiile;
- poate fi folosit ca balsam de buze.
Uleiul de măsline se păstrează în recipient închis la culoare și închis ermetic, la loc uscat, întunecat şi răcoros, iar dacă este pus la rece, se tulbură şi consistenţa lui devine mai vâscoasă, e semn că uleiul este de bună calitate.