Ulei Cocos pentru Gatit Herbavit 1L
Ulei Cocos pentru Gatit Herbavit 1L
Ulei Cocos pentru Gatit Herbavit 1L

Ulei Cocos pentru Gatit Herbavit 1L


In curs de aprovizionare
Introduce-ti adresa de e-mail

2 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
23.93 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
Cod Produs: 4536
Code de bare: 25134
Tip produs: ulei
Specialitate: Ulei si Otet
Gramaj[g]: 1000 g

ULEI DE COCOS – 1 L – pentru gatit

100% Natural ulei de cocos, nu contine aditivi.

Bogat în grasimi saturate. Nu contine colesterol.

Uleiul de cocos este ideal la gatit nu se oxideaza pana la 198 °C.  Antibacterial, antiviral, antimicotic. 

 Se solodifica la temperature sub 25°C. Nu necesita pastarea la rece.


COCOSUL

 

Arborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului, creste în zone tropicale si este considerat nu numai o sursa de hrana dar si un remediu în vindecarea anumitor afectiuni. Cocosul este originar din insulele Filipine, unde este cunoscut sub denumirea de „copacul vietii” datorita proprietatilor si întrebuintarilor sale multiple, dar se cultiva si în India unde poarta numele de „kalpa vrisha” care semnifica „tot ceea ce este necesar vietii”, în Indonezia, Brazilia si Sri Lanka. În zilele noastre cocosul este cultivat nu doar în zone cu clima calda, tropicala ci si în regiunile cu clima mai rece.

Arborele de cocos poate atinge o înaltime de 30 de metri, ajunge pâna la 80 de ani si poate produce pâna la 150 de nuci de cocos pe an. Este o planta apreciata si se bucura de întrebuintari multiple: remediu pentru diferite afectiuni, sursa pentru o hrana si bautura sanatoasa, pâna la fabricarea de cosuri, acoperis pentru colibe si nu în ultimul rând zahar natural extras din seva florilor de cocos.

Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nuca de cocos si au o gama foarte variata de produse precum: bukayo (cocos îndulcit), pan de coco (pâine cu cocos), tuba (vin de cocos), suka (otet de cocos), lambanog (gin de cocos), cocos deshidratat, apa de cocos, lapte de cocos si ulei de cocos.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos se extrage din pulpa alba a nucii de cocos, care se zdrobeste, se încalzeste usor pentru eliminarea uleiurilor, dupa care se preseaza si se filtreaza de eventualele urme de coaja. Acest proces ajuta la obtinerea unui ulei pur, cu un gust neutru si fara miros, care poate fi utilizat ca: leac pentru diferite afectiuni, la gatit si în industrii. O atentie deosebita se acorda uleiului de cocos multumita acidului lauric pe care îl contine, având efecte antivirale, antibacteriene si antifungice, fiind util în stimularea metabolismului ajutând scaderea în greutate si în afectiuni hipotiroidiene. Continutul acizilor grasi din ulei are ca rol distrugerea bacteriilor ce cauzeaza: infectii ale tractului urinar, al sinusurilor, ulcer gastric, pneumonie, carii dentare, precum si distrugerea fungilor si a virusurilor cauzatoare de: mononucleoza, herpes, gripa, hepatita C, pojar etc.

Conform cercetatorilor americani printre care se numara si dr. Carolyn Dean, acestia au ajuns la concluzia ca uleiul de cocos are efecte benefice asupra pacientilor cu SIDA. Din cercetari mai reiese ca uleiul de cocos ajuta la ameliorarea simpotemelor asociate afectiunilor biliare, ajuta buna functionare a ficatului si a glandei tiroide, stimuleaza digestia, previne cancerul de colon si reduce discomfortul asociat sindromului de colon iritabil. Se recomanda folosirea uleiului de cocos în cure de slabire, la prevenirea obezitatii, scade colesterolul si previne afectiunile cardiovasculare, ajuta la fixarea calciului si al magneziului în oase, prevenind astefel osteoporoza, iar în afectiuni renale contribuie la prevenirea infectiilor urinare si ajuta la dizolvarea calculilor renali. Consumat în cantitate de 60% din totalul caloriilor zilnice nu prezinta nici un efect negativ, ba mai mult persoanele care au o dieta bogata în ulei de cocos au o stare de sanatate buna. Aici atragem atentia ca uleiul organic, presat la rece este recomandat a se consuma neprelucrat termic, iar cel rafinat utilizat la gatit si prajit. Se recomanda la gatit deoarece este un ulei stabil din punct de vedere chimic la caldura, care se oxideaza doar la temperaturi de peste 190°C, si chiar si la acesta temperaturea nu supporta un proces oxidativ din care sa rezulte substante nocive asupra organismului. Uleiul de cocos poate fi folosit si în amestec cu uleiul de floarea soarelui. Doza zilnica recomandata din ulei de cocos este de 15grame, dar în caz de boala putem marii doza deoarece nu are reactii adverse.

Uleiul de cocos în alimentatie poate fi adaugat în: salate de legume, sotarea legumelor si al fructelor de mare, prepararea oualor si a preparatelor din carne si peste, la moioneza si popcorn. Diferenta între uleiul de cocos si untura de cocos o reprezinta doar temperatura la care se pastreaza, deoarece la o temperaturea de sub 25°C uleiul de cocos se solidifica.


Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙