Fasolea ”Käferbohnen” ( în traducere liberă: ”boabe cărăbuș”, după culoarea pestriță de la negru-violet la bej-maroniu) este un produs agricol înscris în registrul denumirilor de origine protejată și în cea a indicațiilor geografice protejate. Acest produs este specific zonei de sud a Știriei (Austria). Din punct de vedere culinar a ajuns celebru datorită salatei din boabe de fasole pestriță (Käferbohnensalat), care se prepară cu ceapă și nelipsitul, la fel de celebru,ulei de dovleac din semințe de dovleac de Știria.
Iată rețeta celebră pe care v-o recomandăm și dumneavoastră:
Käferbohnensalat - Salată din boabe de fasole pestriță.
Ingrediente necesare (pentru 4 persoane):
Preparare:
Boabele de fasole pestriță se hidratează câteva ore în apă la temperatura camerei. Apoi se fierb în apă timp de o oră și jumătate, adăugând la început puțin zahăr, iar spre final se adaugă pușină sare. Boabele fierte se strecoară și peste ele se presară ceapa tocată și se stropește cu ulei de dovleac, oțet de mere, sare și piper după gust.
Se amestecă bine toate ingredientele și se servește ca atare.
Desigur, boabele de fasole pestriță se pot folosi și la alte rețete comune cu fasole.
Valori nutritionale: | per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 406 kJ/ 97 kcal |
Grăsimi | 0,7 g |
din care acizi grași saturați | 0,0 g |
Carbohidrați | 13,2 g |
din care zaharuri | 2,9 g |
Fibre alimentare | 4,8 g |
Proteine | 7,0 g |
Sare | 0,4 mg |
Acest produs este specific zonei de sud a Știriei (Austria).
Conține: fasole pestriță
Țara de origine: Austria.
Conținut: 500g
Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.