Contine: un amestec omogen în proportii variabile din urmatoarele plante: fructe de maces, echinacea, muguri de pin, cimbrisor, flori de soc, frunze de stevie dulce, radacini de ginseng siberian, recunoscute atât din utilizarea lor traditionala, cât si din literatura de specialitate pentru actiunea lor antioxidanta, de stimulare a imunitatii, cat si pentru actiunea lor antiinflamatoare, antivirala si antiinfectioasa.
Utilizari traditionale: pentru stimularea sistemului imunitar in vederea prevenirii starilor de gripa si raceala. La dozele zilnice recomandate nu se cunosc actiuni adverse exceptie putând face unele persoane alergice la anumite plante din compozitie.
Mod de preparare: Uz intern – infuzie. Peste 1-2 lingurite de produs se toarna 200-250 ml apa clocotita. Vasul se acopera si se lasa în repaus 10 – 15 minute. Dupa infuzare se strecoara si se poate adauga o lingurita de suc proaspat de lamâie.
Mod de administrare: intern: se beau pâna la 3-4 cesti de ceai pe zi. Ceaiul are gust dulceag datorita frunzelor de stevie dulce numita si “iarba de miere” (Stevia rebaudiana) care contin substante dulci permise diabeticilor si supraponderalilor deoarece sunt practic lipsite de aport caloric. Dupa gust, se poate adauga o lingurita de miere.
Acest produs este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
A nu se lasa la îndemâna si la vederea copiilor mici.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.