Demerara vine de la numele unei colonii indigene din America de Sud, si se traduce “râul lemnului de trestie”.
Zaharul Demerara este un zahar brun, nerafinat, cristalizat, de culoarea chihlimbarului.
Se diferentiaza de celelalte tipuri de zahar brun prin modul de procesare: cristalele bogate în melasa sunt puse într-un recipient si centrifugate pentru a se usca si pentru a îndeparta bucatile de planta ramase.
Zaharul Demerara isi pastreaza textura crocanta si aroma puternica chiar si dupa ce a fost gatit.
Contine: 100% zahar din trestie*.
* din culturi certificate ecologic
Valori nutritionale medii per 100 g:
Proteine: 0.12 g Grasimi: 0 g
Carbohidrati: 98.09 g
din care zaharuri: 97.02 g
Fibre: 0 g
Umiditate: < 0.25 g
Valoare energetica: 380 Kcal/ 1668 KJ
Valorile nutritionale sunt supuse variatiilor specifice produselor naturale.
Origine: NON UE ( Paraguay )