Beneficiile Terapeutice ale Sarii

Beneficiile Terapeutice ale Sarii

Sarea este o substanta cu legatura ionica, in stare solida, fiind unul dintre cele mai vechi remedii naturiste. Este bogata in minerale precum calciu, sodiu, potasiu si aduce nenumarate beneficii organismului uman: ajuta corpul la mentinerea unei cantitati optime de fluide, permite celulelor sa absoarba diversi nutrienti, contribuie la mentinerea tanara a pielii, are un rol important in transmiterea impulsurilor electrice catre nervi etc.
 
Sapunul de sare
Poate fi utilizat atat pentru pielea uscata, cat si pentru cea grasa. Are rol in reglarea pH-ului, trateaza pielea uscata sau cu exces de sebum si diverse boli de piele. Sapunul de sare nu doar ca regleaza circulatia sangvina, ci si intinereste pielea si este un excelent antiinflamator. Acesta se utilizeaza dupa dus. Tot ce trebuie sa faceti este sa umeziti sapunul si sa va ungeti pe corp cu acesta. Sarea ramasa pe piele dupa uscare se sterge cu un prosop.
 
Perna de sare
Terapia se realizeaza doar cu sare cristalizata, optim amestecata pentru a contribui la vindecarea diferitelor simptome. Aceasta poate fi utilizata atat rece, cat si calda, prin simpla aplicare a acesteia pe locul dureros. Perna de sare incalzita este utilizata pentru probleme de sanatate ce vizeaza ficatul, fierea, rinichii, otita, probleme respiratorii. De asemenea, este utila pentru intarirea sistemului imunitar si are un efect relaxant. Perna de sare racita este folosita cu precadere pentru probleme precum artrita, contuziile, capsulitele retractile si rasucirea gleznelor.
 
Sarea de baie                   
Aceasta este utilizata atat pentru relaxare, cat si cu scop terapeutic. Pentru o baie se folosesc aproximativ 500 g de sare. Se recomanda ca o baie sa dureze 15-30 de minute, iar sarea sa nu se spele, pentru a nu se diminua efectele. Sarea de baie trateaza afectiuni reumatismale, ginecologice, dermatologice, postrtraumatice si respiratorice. Pentru aromaterapie, puteti opta pentru sare de baie cu diverse arome, precum lavanda, iasomia, eucaliptul etc.
 
Lampa de sare
Aceasta are rol in cresterea imunitatii organismului, atrage umiditatea din aer, leaga ionii pozitivi din aer cu cei negativi, imbunatateste calitatea aerului. De asemenea, lumina slaba nu oboseste ochiul, facilitand relaxarea. Lampa din cristale de sare se recomanda a fi utilizata in terapii alternative, pentru tratarea asmului bronsic, a infectiilor respiratorii, alergiilor, nevrozei, tulburarilor de somn sau a starii de stres si oboseala.


Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙