Totul despre pastele fainoase

Totul despre pastele fainoase

Legenda spune ca pastele fainoase au fost aduse in Italia de catre Marco Polo dupa expeditia sa in Orientul Indepartat, la sfarsitul secolului XIII. Exista si o serie de alte dovezi care evidentiaza faptul ca chinezii faceau paste inca din anul 3000 i.H.

De atunci si pana in zilele noastre, pastele au fost diversificate si au devenit produse de baza pentru multe bucatarii din intreaga lume. Cu totii iubim pastele si tocmai datorita acestui motiv au devenit unele dintre cele mai populare preparate din lume.
Multiplele posibilitati de gatire, pretul accesibil, savoarea si divesitatea pastelor sunt unele dintre cele mai importante motive pentru care acestea sunt atat de apreciate si indragite.

Pastele sunt capabile sa satisfaca poftele tuturor, chiar si a celor cu pretentii legate de mancare. Fiind foarte bogate in carbohidrati, ele ne asigura portia necesara de energie de fiecare data cand le consumam. Sub toate formele si toate culorile, ele pot fi preparate cu usurinta in combinatie cu alte condimente si legume sau carne, fara excese si fara combinatii nepotrivite.

Tipurile de paste

In functie de lungime, pastele se clasifica in general in paste lungi (spaghetti, tagliatelle, vermicelli, etc) si paste scurte (farfalle, penne, fusilli, macaroni, etc).

De asemenea, daca e sa analizam forma acestora, ajungem la urmatoarea clasificare:
·         Tubulare – penne, ziti, bucatini, macheroncelli, etc
·         Liniare – spaghetti, stringozi, etc
·         Late – tagliatelle, pappardelle, fetucine, etc
·         Foi – lasagna
·         Umplute – tortelinni, ravioli, etc
·         Diverse – fusilli, farfalle, etc

Pastele lungi sunt putin mai dificil de mancat, iar cele mai cunoscute paste lungi sunt spaghetele care sunt servite de cele mai multe ori cu sosuri pe baza de rosii. Pastele scurte sunt mult mai usor de mancat si sunt potrivite pentru felurile de mancare cu sosuri mai grele. Acestea se gasesc intr-o multime de forme, care mai de care mai interesante: scoici, fundite, spirale, roti si multe altele.

O mare parte dintre persoane prefera pastele umplute, la care umpluturile si formele difera in functie de regiunea in care te afli. Cu cat umplutura lor este mai densa, cu atat si forma este mai mare, pentru a exista un echilibru permanent intre invelis si interior.

Varietatea tipurilor de paste ne atrag de fiecare data sa ne rasfatam papilele gustative si sa experimentam mereu noile sortimente. Producatorii de paste vin frecvent cu inovatii in acest sens, fiind foarte cautat in prezent sortimentul de paste bio. Va invitam sa incercati si voi aceste produse aparte si sa le gatiti in functie de propriile preferinte! 


Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙