De ce sa mancam sanatos?

De ce sa mancam sanatos?

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), o alimentatie sanatoasa este esentiala pentru o stare mai buna de sanatate si pentru a obtine nutrientii optimi de care avem nevoie. O alimentatie sanatoasa ne protejeaza de multe boli cronice, cum ar fi afectiunile cardiovasculare, diabet si cancer, iar faptul ca mancam o varietate de alimente, ca avem un consum scazut de sare, zahar, grasimi saturate si grasimi de tip trans sunt doar cateva dintre regulile esentiale pentru o alimentatie sanatoasa.

Motive pentru care merita sa mancam sanatos:

  • Digeste usoara – un sistem digestiv sanatos este secretul unui corp sanatos si in forma. In momentul in care avem o alimentatie nesanatoasa ne simtim balonati, umflati si obositi.
  • Riscul mai redus pentru boliile cardiovasculare – zaharul, grasimile ?i uleiurile vegetale provoaca haos in vasele de sange, iar utilizarea repetata a acestora duce la hipertensiune arteriala, colesterol ridicat si boli cardiovasculare. Insa, o alimentatie  sanatoasa contribuie la mentinerea sanatatii circulatiei.
  • O alimentatie sanatoasa este o sursa buna de energie.  

Ce trebuie sa faci pentru a avea o alimentatie sanatoasa?

  1. Alege paine preparata din cereale integrale.
  2. Nu manca repede, ritmul in care mananci influenteaza cat de mult vei manca.
  3. Consuma legume, cea mai simpla masura pentru o alimentatie sanatoasa este sa iti pui pe jumatate din farfurie legume.
  4. Alege un mic dejun echilibrat, acesta ar trebui sa includa surse de proteine, grasimi sanatoase si o parte de carbohidrati complecsi.
  5. Creste aportul de proteine, acestea sunt considerate adevarati aliati atunci cand ne dorim sa adoptam o alimentatie sanatoasa. Cele mai bune surse de proteine sunt: produsele lactate, nucile, untul de arahide, ouale, fasolea boabe si carnea slaba.
  6. Limiteaza cantitatea de alimente pe care le cumperi de la restaurantele fast food, aceste preparate sunt adevarate bombe calorice: salatele contin sosuri, maioneza, multa sare..etc
  7. Alege gustari sanatoase precum:  nuci, fructe deshidratate (fara adaos de zahar) sau poate chiar un bol mic cu floricele de porumb (facute fara unt si sare).
  8. Bea cel putin 2 litri de apa, hidratarea este o parte importanta a unei alimentatii sanatoase.
  9. Mese tale trebuie sa se bazeze pe alimente bogate in fibre si pe carbohidrati complecsi.
  10. Alege uleiuri sanatoase pentru prepararea mancari. Uleiul de masline extravirgin, cel de avocado si cocos sunt alternative sanatoase la uleiul de folarea soarelui.
 
In magazinul nostru online de produse bio si naturale gasesti o gama variata de produse care sa te ajute sa ai un stil alimentar sanatos, de la uleiuri sanatoase, la cereale, gustari si cafea.  



Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙