Alimentatie sanatoasa cu seminte germinate

Alimentatie sanatoasa cu seminte germinate

Ce sunt germenii?
 
Un germen este o samanta incoltita cu ajutorul apei. Acesta mai este denumit si samanta sau embrion al plantei care, pus in conditii favorabile, se dezvolta si da nastere unei fiinte vii. Cu o popularitatea deosebita in randul celor care au o alimentatie sanatoasa, germenii sunt de fapt o concentratia de substante nutritive pe care planta matura urma sa si-o incorporeze. O data ce samanta este germinata, se consuma atat samanta cat si planta.
 
Diferenta dintre germeni si vlastari, o reprezinta faptul ca vlastarii sunt seminte germinate in apa sau in pamant care cresc in dimensiune si de la care se consuma doar planta.
 
Germenii pot fii din grau, lucerna, naut, mazare, linte, fasole, broccoli, varza rosie, ridichi schindiuf si armurariu. Germenii sunt surse bogate de vitamina A, C, E, dar si surse de minerale precum fier, fosfor, calciu, zinc, crom, seleniu, magneziu. Acestia ofera un aport ridicat de fibre, contin clorofila si au beneficii precum: combaterea constipatiei, facilitarea eliminarii de grasimi inutile din organism, imbunatatirea sistemului imunitar precum si alte nenumarate beneficii complexe.

Cele mai consumate trei tipuri de germeni din Romania
 
Printre cei mai consumati din Romania, se numara germenii din grau. Acestia sunt bogati in vitamin A, B, C si E, precum si in clorofila. Ca si principale beneficii ale acestora se enumera stimularea fertilitatii, a actiunii glandei tiroide, curatarea ficatului precum si oxigenarea celulelor rosii din sange.
Germenii din lucerna regleaza nivelul colesterolului si ajuta la tratarea ulcerului, diabetului si artritei. Acestia sunt bogati in vitamin A, C, E si K.
Germenii din ridichi, datorita concentratiei mari de minerale, ajuta sistemul circulator si activitatea cordului, avand totodata un puternic efect antiseptic.
 
Puteti consuma germenii la orice masa indiferent de ora. La fel ca si in cazul legumelor, si germenii cu cat sunt mai putin gatiti cu atat isi pastreaza mai bine proprietatile nutritionale. Va sugeram sa ii consumati cu salata, sau in combinatie cu legume sau alte mancaruri preparate.


Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙