Balsam de Par OrganiCare 200ml CaliVita
Balsam de Par OrganiCare 200ml CaliVita
Balsam de Par OrganiCare 200ml CaliVita

Balsam de Par OrganiCare 200ml CaliVita


In curs de aprovizionare
Introduce-ti adresa de e-mail

7 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
79.29 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
Cod Produs: 5557
Code de bare: cc0017
Balsam de Par Bio Organic - 200 ML
 
99,01% dintre ingredientele de origine vegetala provin de pe culturi organice;
 
99,59% din totalul ingredientelor sunt de origine naturala;
 
Ingrijeste parul delicat dupa spalarea cu sampon;
 
Are o actiune imediata de hranire si protejare;
 
Hraneste in profunzime si intareste parul, conferindu-i stralucire si facandu-l usor de pieptanat;
 
Se recomanda pentru uzul zilnic si pentru parul tratat.
 
 
Prospect Balsam de Par Organic
 
 Materiile prime sunt prelucrate la temperaturi scazute, fara folosirea solventilor chimici - 100% din actiunea ingredientelor active este astfel mentinuta;
 
 Testat dermatologic;
 
 Compatibil homeopatic;
 
 Testat pentru nichel.
 
Produsele organice sunt certificate de Ecogruppo Italia si ICEA:
 
 
 
Contine doar plante 100% organice ce provin din culturi care au fost ingrijite cu mare antetie: frunzele si fructele au fost culese cu mana si pregatite cu grija pentru procesare; procesarea are loc la temperaturi joase, astfel incat vitaminele, antioxidantii si polifenolii sa nu isi piarda efectele benefice.
 
Pe parcursul acestui proces nu se folosesc aditivi chimici. Fiecare etapa a productiei este monitorizata in continuu, rezultatul final fiind un produs pur, de cea mai inalta calitate.
 
Aloe Vera
 
Aloe barbadensis (cunoscuta si sub numele de Aloe vera) este o planta suculenta cu o tulpina foarte scurta, care creste intre 60 - 100 cm.
 
Infloreste vara, avand flori de culoare galbena; in unele regiuni, planta este folosita si in scop decorativ, fiind rezistenta in medii aride si necesitand cantitati mici de apa.
 
Frunzele sunt groase si carnoase, culoarea lor variaza de la verde la verde gri, unele specii prezentand si puncte albe, putand inmagazina cantitati semnificative de apa, fapt care ajuta planta sa supravietuiasca in mediile aride.
 
Genul Aloe isi are originea in Africa de Sud, iar Aloe vera isi are originea in peninsula Arabia.
 
Astazi insa, planta este cultivata in multe tari ale lumii, atat in scop ornamental, cat si pentru numeroasele sale utilizari in alimentatie si cosmetica.
 
Aloe vera a fost utilizata pentru ingrijirea pielii incepand din antichitate, mentiuni cu privire la rolul sau se gasesc in scrierile unor autori antici.
 
Printre efectele sale benefice amintim regenerarea tesutului, calmarea si hidratarea pielii arse sau iritate si incetinirea procesului de imbatranire a pielii.
 
De asemenea, Aloe vera a fost utilizata de bastinasii americani si indieni pentru a mentine sanatatea parului si a preveni pierderea acestuia.
 
Maslinul
 
Olea europaea (maslinul) este un arbust gasit in majoritatea Africii, bazinul mediteranean, peninsula Arabia si Asia de Sud.
 
Numele plantei isi are originea in limbile latina si greaca, in limba latina fiind cunoscuta ca ,,oliva" (fruct de maslin sau maslin), iar in limba greaca fiind cunoscut ca ,,elaia" (fruct de maslin sau maslin).
 
Doua dintre cele mai vechi forme ale cuvantului provin din limba greaca, fiind gasite in inscriptii miceniene.
 
Este cultivat in numeroase tari din bazinul mediteranean si Orient, dar si in America de Nord. Creste pana la inaltimi cuprinse intre 8 - 15 m, avand frunze verzi argintii si flori albe.
 
Fructul are dimensiuni cuprinse intre 1 - 2,5 cm si este recoltat atunci cand este verde sau purpuriu. Acesta are o importanta semnificativa pentru tarile cultivatoare, in special datorita uleiului obtinut prin prelucrarea fructului.
 
Maslinul este cultivat de aproximativ 5 - 6000 de ani, cele mai vechi dovezi ale cultivarii sale fiind descoperite in Siria, Palestina si Creta. In antichitate uleiul sau s-a bucurat de utilizari variate, de la lampi pentru iluminat la alimentatie si scopuri religioase.
 
Uleiul de masline este bogat in acizi grasi nesaturati, provitamine, vitamina E si antioxidanti. Datorita acestor componente, este foarte util in regenerarea pielii si ingrijirea parului.
 
Graul
 
Triticum vulgare (graul) a fost domesticit pentru prima data in Asia de Vest in preistorie si in timpul scurs de atunci s-au dezvoltat numeroase varietati.
 
Graul a ajuns in Lumea Noua odata cu misiunile spaniole din secolul al XVI - lea, productia de grau luand avant mai tarziu, odata cu colonizarea preeriei.
 
Cultivat in special ca sursa de hrana, graul si-a gasit utilizari si in cosmetica, datorita continutului de vitamina E din uleiul de germeni de grau, un antioxidant important, care poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a pielii si la ingrijirea parului.
 
Pe langa vitamina E, uleiul din germeni de grau mai contine si cantitati insemnate de acizi grasi, printre care se afla acizii linoleic, palmitic, oleic si linolenic.
 
Moringa Oleifera
 
Moringa pterygosperma (cunoscut si sub numele de Moringa oleifera) este un arbore rezistent la seceta, originar de la poalele muntilor Himalaya din nordul Indiei; poate ajunge la inaltimi cuprinse intre 10 - 12 metri.
 
Scoarta arborelui are o culoare alb - gri, florile sale fiind parfumate. Este cultivat la scara larga in zonele tropicale si subtropicale, unde semintele si pastaile sale sunt utilizate in alimentatie.
 
Din semintele plantei se poate obtine un ulei bogat in acid behenic. Uleiul rafinat este transparent si inodor, rezistand procesului de rancezire.
 
Moringa oleifera contine cantitati insemnate de vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina E si minerale precum zincul, seleniul si manganul, componente care ajuta la mentinerea sanatatii parului.
 
Arborele de Shea
 
Butyrospermum parkii (cunoscut si ca Vitellaria paradoxa, arborele Shea) este originar din Africa; creste in salbaticie in zonele de savana uscata.
 
Cuvantul englez ,,shea" provine din limba bambara din Mali, fiind insa cunoscut sub o varietate de nume in Africa centrala, data fiind utilizarea si raspandirea sa. Arborele produce primele fructe la varste cuprinse intre 10 si 15 ani.
 
Productia maxima este atinsa la varste cuprinse intre 20 si 30 ani, dupa care arborele poate produce fructe pana la 200 ani.
 
Fructele sunt asemanatoare prunelor mari, coacerea lor durand intre 4 si 6 luni. Un arbore produce in medie 15 pana la 20 kg fructe proaspete.
 
Pulpa fructului, subtire si bogata in nutrienti, acopera o samanta relativ mare, bogata in ulei, din care este extras untul de Shea. Acesta este folosit la prepararea alimentelor in Africa.
 
Untul de Shea este o grasime care contine cinci acizi grasi principali: palmitic, stearic, oleic, linoleic si arahic. Dintre acestia, ponderea cea mai mare o au acizii stearic si oleic.
 
Pe langa acizii grasi, in untul de Shea s-au decelat si compusi fenolici. Profilul fenolic decelat este similar cu cel al ceaiului verde.
 
Pe langa utilizarea sa in alimentatie, compozitia sa il face deosebit de util in cosmetica, datorita efectului hidratant de durata si spijinirea capacitatii de vindecare a pielii.
 
Rozmarinul
 
Rosmarinus officinalis (rozmarinul) este o planta perena ierboasa, cu frunze aciculare aromate si flori de culoare alba, roz, violet sau albastra, originara din regiunea mediteraneana.
 
  Numele sau deriva din limba latina, ,,ros" insemnand roua, iar ,,marinus" mare (,,roua marii"). Numerosi compusi au fost izolati din rozmarin, printre care se afla flavonele, di- si triterpenele, diversi compusi fenolici.
 
In literatura de specialitate se gasesc referiri la potentialul antimicrobian si antifungic al rozmarinului.
 
Utilizat in gastronomie datorita proprietatilor sale aromatizante, putand chiar sa prelungeasca intr-o oarecare masura ,,valabilitatea" preparatelor culinare in care este adaugat, si-a gasit utilizari si in cosmetica, deoarece poate calma pielea iritata si uscata. De asemenea, poate stimula cresterea parului.
 
Lavanda
 
Lavanda angustifolia (lavanda) este o planta originara din vestul regiunii mediterane, in principal din nordul Spaniei.
 
Este un arbust care poate creste pana la inaltimi cuprinse intre 1 si 2 metri, avand flori roz-violet. Numele speciei, angustifolia, provine din limba latina si inseamna frunza ingusta.
 
Este cultivata ca planta ornamentala, multumita florilor sale, dar si a mirosului placut.
 
Tot datorita mirosului placut este cultivata pe suprafete insemnate ca materie prima pentru parfumerie. In compozitia produselor cosmetice, se evidentiaza ca un relaxant muscular, avand potentialul de a sprijini vindecarea ranilor.
 
Astfel, prin compozitia lor, produsele din gama OrganiCare curata delicat parul si pielea, multumita substantelor tensioactive de origine vegetala, iar ingredientele obtinute din diverse plante recunoscute pentru efectele lor contribuie la ingrijirea acestora.
 
OrganiCare Hair Conditioner
 
Balsam pentru par
200 ml
 
Ingrediente: apa, extract din frunze de Aloe barbadensis, extract din fruct de Olea europaea, alcool cetearilic, glicerina, ceteril glucozida, unt de Butyrospermum parkii, ulei din germeni de Triticum vulgare, octildodecanol, extract din frunze de Rosmarinus officinalis, extract din frunze de Lavandula angustifolia, extract din seminte de Moringa pterygosperma si maltodextrina, dehidroacetat de sodiu, benzoat de sodiu, algina, parfum, acid citric, limonen.
 
Mod de utilizare: aplicati pe parul ud imediat dupa spalare. Incepeti aplicarea  de la varful firelor de par, continuand spre radacina. Clatiti parul dupa aplicare.
Doar pentru uz extern. Testat dermatologic.
 
 
 
Nr inregistrare CPNP 1920653 / 27.03.2015
 

Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙