Amestec Digestiv 200 grame Paradisul Verde
Amestec Digestiv 200 grame Paradisul Verde
Amestec Digestiv 200 grame Paradisul Verde

Amestec Digestiv 200 grame Paradisul Verde


In stoc
1 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
15.35 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
- +
Cod Produs: 17010
Code de bare: 6090000242405
Descriere
 
In, psyllium, chimen, coriandru, oregano, patrunjel si argila, intr-un amestec digestiv ambalat pentru Paradisul Verde in Romania.
 
Semintele de in au la suta de grame 29 g carbohidrati (din care 27 g de fibre alimentare si 2 g zaharuri), 18 g de proteine (contin toti aminoacizii esentiali) si 42 g lipide (din care 4g acizi grasi saturati). Sunt o foarte buna sursa de fibre alimentare, de vitamina B2 (tiamina) si de mangan, au un continut foarte redus de colesterol si de sare si sunt o buna sursa de magneziu, de fosfor si de cupru (100 g de seminte asigura DZR si pentru acesti nutrienti). In ceea ce priveste digestia, semintele de in prin fibrele pe care le contin amelioreaza constipatia si regleaza tranzitul intestinal, sustin scaderea colesterolului din sange si regleaza nivelul de zahar din sange. 
 
Psyllium este numele comun pentru o serie de plante din genul Plantago, ale caror seminte sunt comercializate pentru continutul lor ridicat de fibre, prezente in special in tarate. Acestea absorb apa in exces si substantele toxice din intestine, isi maresc volumul si astfel stimuleaza peristaltismul si usureaza tranzitul intestinal, reducand atat simptomele constipatiei cat si pe cele de diaree usoara. Ayurveda le recomanda pentru curatarea colonului si pentru circulatia sangelui. Avand in vedere ca taratele de psyllium absorb apa si toxine din intestine de 10 ori greutatea lor, administrarea lor trebuie dublata de un consum corespunzator de apa.
 
Chimenul nu trebuie confundat cu chimionul (Cuminum cyminum). Fructele sale uscate (uniform eliptice si brazdate adanc) sunt mai mici, mai inchise la culoare si cu o aroma mai putin iute decat cele de chimion, si sunt bogate in fibre alimentare, minerale (fier, calciu, magneziu, mangan, fosfor, cupru, potasiu, zinc), vitamine (C, complexul B), proteine si uleiuri eterice. Chimenul regleaza functiile stomacului, este antiinflamator intestinal, carminativ, stomahic si galactogog, trateaza anorexia, hemoroizii, dismenoreea, bronsita si colicile intestinale, regleaza menstruatia si elimina viermii intestinali, ajuta cu succes la tratarea gastritei, a constipatiei si a altor afectiuni intestinale, precum si la scaderea colesterolului sanguin.
 
Semintele de coriandru au actiune carminativa, stomahica si vermifuga, proprietati bactericide si fungicide, si sunt recunoscute ca un bun tonic al sistemului nervos, fiind in acelasi timp si o foarte buna sursa de fibre alimentare, de calciu, de fier, de magneziu si de mangan.
 
Oregano este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai hranitoare condimente, doar o lingura de oregano echivaland cantitatea de fier de la un castron de spanac. Are efecte tonice asupra intregului organism, intervenind si la nivelul sistemului digestiv, si contine antiseptice naturale dintre cele mai puternice, reducnd inflamatia gastrica din anumite tipuri de gastrite, precum si inflamatia intestinala din diaree (combate infectiile digestive si diareea).
 
Patrunjelul, desi se incadreaza printre cele sapte condimente cu efecte benefice in directia vindecarii multor boli (alaturi de ghimbir, oregano, scortisoara, sofran, salvie si ardei rosu iute), este des subapreciat. Radacina sa este un excelent remineralizant, stimulent al rinichilor, drenor al ficatului si antiviral, frunzele si tulpinile sale neutralizeaza si sustin eliminarea toxinelor din organism, improspateaza respiratia, dizolva si ajuta eliminarea pietrelor de la rinichi si de la ficat, iar fructele (semintele) de patrunjel sunt un puternic tonic digestiv, stimuleaza puternic glandele sexuale si au efecte afrodiziace uimitor de puternice, combat alcoolismul.
 
Argila este folosita ca medicament din vremuri preistorice. In Armenia argila ,,bole" (de obicei rosie datorita continutului ridicat de fier) era folosita pentru calmarea deranjamentelor stomacale, in acelasi mod in care argila era initial folosita si in America de Sud, mai intai de papagali si apoi si de oameni. Intern era prescrisa ca astringent impotriva diareei, a dizenteriei si a hemoragiei etc., iar extern pentru intarirea bandajelor folosite impotriva dislocarii articulatiilor. Caolinul si atapulgitul (argila bogata in atapulgit, un silicat de magneziu si aluminiu) au fost si ele utilizate in scop medicinal, ca antidiareice, iar bentonita (roca sedimentara argiloasa cu proprietati absorbante) este si ea utilizata de multa vreme pentru prevenirea imbolnavirii organismului si pentru tratarea unor boli. O serie de rapoarte precizeaza ca in mai multe culturi traditionale ale unor populatii din Anzi, din Africa Centrala si din Australia se consuma de secole argila in numeroase moduri. Pentru ca este usor de gasit si nu necesita prelucrari moderne, argila este de ceva vreme o varianta populara rentabila pentru detoxifierea organismului. Administrata intern, argila:
 
elimina excesul de hidrogen din celule si permite astfel alimentarea lor cu oxigen, sustinand recuperarea organismului dupa boala sau dupa efort fizic intens (inclusiv recuperarea musculara);
 
alcalinizeaza organismul (datorita continutului sau in minerale alcaline) ajutandu-l sa atinga un nivel normal al pH-ului, in conditiile in care multe din alimentele moderne au un nivel crescut de aciditate si suprasolicita stomacul pentru a produce acizi puternici capabili sa descompuna aceste alimente;
 
elimina din intestin toxinele, substantele chimice daunatoare digestiei si metalele grele, promovand astfel bacteriile bune (probiotice) care traiesc in peretele intestinal, si sanatatea peretelui intestinal, foarte importanta nu doar pentru o buna absorbtie a nutrientilor;
 
neutralizeaza bacteriile daunatoare din intestin si distruge virusii, sustinand atenuarea multor probleme digestive (greata, varsaturi, constipatie, sindromul colonului iritabil etc.).
 
Ingrediente: in, psylllium, chimen, coriandru, oregano, patrunjel, argila.
 
Valori nutritionale UM /100 g
 
Energie kJ 1854
 
kcal 443
 
Carbohidrati g 24,23
 
zaharuri g 1,17
 
Proteine g 11,88
 
Grasimi g 23,22
 
acizi grasi saturati g 2,22
 
Fibre g 44,82
 
Sodiu mg 72,39
 
echivalent sare g 0,2
 

Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙