Indulcitor Stevie Herbavit 75gr
Indulcitor Stevie Herbavit 75gr
Indulcitor Stevie Herbavit 75gr

Indulcitor Stevie Herbavit 75gr


In curs de aprovizionare
Introduce-ti adresa de e-mail

2 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
24.70 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
Cod Produs: 4632
Code de bare: herb00219
STEVIA- Indulcitor pudra -75 g
Indulcitor pudra pe baza de extract de Stevia.
Intensitatea de dulceata al unei lingurite (0,5g) de pudra Stevia corespunde cu aproximativ o lingurita de zahar doar numai cu  2kcal. Contine aprox. 150 de portii..  * 1 portie= 0,5 gr
Valori nutritive  per 100g/portie   Energie: 1583 kJ /372Kcal /8 kJ /2Kcal
Proteine:< 0,01 g /<0,1 g  Carbohidrati: 95,1g /0,5g  din care zaharuri:7g /0,04g
Grasimi:0,0g/ 0,0g ;Fibre< 0,01 g /< 0,01 g; Sodiu: < 0,03 g / urme
Ingrediente :maltodextrina, indulcitor rebaudioside A (extras de Stevia rebaudiana) 2%.

Indulcitorul stevia este un  edulcorant natural, noncaloric, extras din planta Stevia rebaudiana.
Stevia ofera o alternativa 100% naturala pentru indulcitorii chimici. Este non-cariogene (nu produce carii dentare) si  nu are nici un fel de gust amar.
 


 
Stevia rebaudiana
 
          Stevia rebaudiana (Epatorium rebaudianum) este o planta cu origini în zonele nordice ale Americii de Sud, care poate atinge înaltimea de un metru si cu frunzele de 2-3 centimetri lungime. Stevia este folosita de secole în zona Braziliei si a Paraguayului nu doar pentru îndulcirea preparatelor dar si datorita proprietatilor benefice asupra anumitor afectiuni.

            Crescând în salbaticie, stevia era accesibila doar triburilor care aveau acces la planta, pâna în anul 1900 când stevia a fost cultivata pe arii mai accesibile în zona Latino-Americana unde a devenit o planta consumata cu regularitate. Nu a trecut mult timp si acesta planta cu frunzele dulci a atras atentia cultivatorilor de pretutindeni. Primul studiu referitor la stevie si a proprietatile sale a fost facut în anul 1918 de biochimistul Moises Santiago Bertoni care atragea atentia guvernului american asupra acestei plante. În anul 1931 în Franta, doi biochimisti au reusit sa identifice compusul chimic din frunzele de stevie responsabil de gustul dulce si intens al acesteia, obtinându-se o pulbere fina si cristalizata pe care au denumit-o steviosid care este o glucoza pe baza de hidrocarbonat.

            La sfârsitul anilor 1950 Japonia a început cultivarea steviei, unde a si devenit cel mai folosit îndulcitor natural, japonezii fiind adeptii unei alimentatii sanatoase, ajungând prin anii 1960 sa fie foarte stricti în ceea ce priveste folosirea îndulcitorilor sintetici gen aspartam. Japonia este cel mai mare consumator de stevie din lume. Cercetatorii japonezi au analizat compusii chimici ai steviei si au ajuns la concluzia ca aceasta planta nu are nici un efect toxic asupra organismului chiar daca este consumat în cantitati mari, ba mai mult s-a demonstrat ca are efecte pozitive asupra tensiunii arteriale, a glicemiei si în prevenirea obezitatii.

            Multumita colonistilor, stevia ajunge si pe continentul european prin Spania. De aici s-a raspândit în întreaga Europa si în Asia. În zilele noastre stevia rebaudiana se cultiva în: SUA, Canada, Brazilia, Paraguay, Israel, China, Tailanda, Franta, Germania. 

            Stevia rebaudiana este o planta cu proprietati multiple, bogata în vitamina C ?i A, precum si minerale: zinc, fosfor, magneziu, fier etc. folosita de secole atât ca îndulcitor natural cât si pentru tratarea diferitelor afectiuni. Înlocuieste cu succes zaharul, fiind de 300 de ori mai dulce dar cu zero calorii. În comert se gaseste sub forma de pulbere, tablete sau lichid. Rezista la temperaturi de 200°C  fara a-si pierde din proprietati, doar gustul devenind usor amarui.

            În alimentatie se foloseste în prepararea: înghetatei, a prajiturilor, a deserturilor, salatelor de fructe, în gumele de mestecat, la îndulcirea bauturilor racoritoare, a ceaiului sau al cafelei.

            În tratamente naturiste stevia se foloseste sub forma de infuzie sau pulbere uscata ca supliment alimentar care ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, a ficatului si a pancreasului reglând în acelasi timp nivelul glicemiei din sânge. Printre proprietatile steviei se enumera: antiinflamator, antimicotic, antifungic, adjuvant în afectiuni dermatologice (acnee, ciuperca piciorului etc.), candidoza, cure de slabire (are zero calorii, reduce pofta pe dulce si controleaza pofta de mâncare), hipertensiune (regleaza presiunea sângelui), diabet, infectii urinare, previne gingivitele si cariile dentare, înlatura dorinta de a fuma sau de a consuma alcool si este cardiotonic, antidepresiv, usor sedativ fiind util în insomnii.

Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙