Pudra de Ciuperci Chaga Eco 125gr Paradisul Verde
Pudra de Ciuperci Chaga Eco 125gr Paradisul Verde
Pudra de Ciuperci Chaga Eco 125gr Paradisul Verde

Pudra de Ciuperci Chaga Eco 125gr Paradisul Verde


In stoc
5 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
50.75 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
- +
Cod Produs: 14229
Code de bare: 6090000243808

Descriere

Pudra de ciuperci chaga, Paradisul Verde. Ciuperca chaga este un adapogen ce sustine reechilibrarea organismului si are efecte benefice asupra sistemului nervos, a sistemului imunitar, a tractului gastrointestinal, a sistemului cardiovascular si a sistemului endocrin. A dovedit efecte anticancerigene si actiune antidepresiva benefica si in cazul epuizarii glandelor suprarenale, ne ajuta sa facem fata stresului si sa ne mentinem sanatatea pe parcursul sezonului rece si al gripei.

Ciuperca chaga (Inonotus obliquus) apare pe trunchiul arborilor in padurile de mesteacan din: Rusia, Corea, estul si nordul Europei, nordul Statelor Unite, muntii Carolina de Nord si Canada. Este de fapt corpul steril al ciupercii parazite Inonotus obliquus si se formeaza ca rezultat al infectiei arborelui cu sporii acesteia. Are o forma neregulata cu diametrul de 5-40 cm, grosime de 10-15 cm si aspect de carbune ars, culoarea sa preponderent neagra datorandu-se prezentei unor cantitati mari de melanina. Corpul fertil al acestor ciuperci poate fi gasit insa foarte rar, aparand doar unde scoarta arborelui este deteriorata.

  • Ciupercile chaga sunt recunoscute ca tratament impotriva tumorilor maligne de medicina traditionala ruseasca, studiile de laborator indicand posibila lor actiune antioxidanta, de sustinere a sistemului imunitar si antiinflamatoare.
  • Alexandr Solzhenitsyn, romancier rus laureat al premiului Nobel, a relatat pe două pagini in romanul sau autobiografic experientele pe care le-a avut, in secția de oncologie a unui spital din Tashkent, cu privire la valoarea si utilizarile medicinale ale ciupercilor chaga.
  • In China, Japonia si Corea de Sud se comercializeaza ca suplimente cu efect anticancerigen extracte de ciuperci chaga si alte ciuperci din familia Hymenochaetaceae, principalul ingredient activ al acestor suplimente fiind in general (1>3)(1>6) beta-D-glucani, un tip de polizaharide solubile in apa, proprietatile biologice ale preparatelor brute ce contin aceste substante fiind obiect de cercetare din 1960.
  • In urma unor studii efectuate la Universitatea Kyunghee din Seul, Coreea de Sud, ciupercile chaga s-au dovedit extrem de eficiente pentru protejarea ADN-ului celular de radicalii liberi. Expuse la conditii similare de stres oxidativ intens, celulele tratate initial cu extract din ciuperci chaga au prezentat cu 40 la suta mai putine mutatii la nivelul ADN-ului prin comparatie cu cele netratate cu chaga.

Cultivare: pentru ca aceste ciuperci se dezvolta foarte incet, s-a incercat cultivarea lor pe diferite medii de crestere microbiologica, in principal dextroza din cartofi cu alge agar (potato dextrose agar – PDA), dar productia obtinuta a fost redusa, si cu un continut semnificativ diferit de metaboliti activi, metabolitii secundari fiind fie absenti, fie prezenti in rapoarte foarte diferite si in general cu potenta semnificativ mai mica decat cei din ciupercile crescute in natura. Prin compparatie cu acestea, ciupercile chaga cultivate au prezentat o diversitate mai mica de fitosteroli, si nu aveau in compozitie acid betulinic. Ciupercile crescute pe coaja de mesteacan preiau din aceasta betulina (prezenta in proportie de pana la 22 la suta in aceasta, dar foarte slab absorbita de organismul uman) si o transforma in acid betulinic prezentat ca bioactiv de multe surse.

Administrare: pentru a beneficia de cat mai multe dintre efectele terapeutice ale ingredientelor active din ciupercile chaga, trebuie avut in vedere faptul ca acestea sunt „inchise” in peretii celulari ai ciupercii, nedigerabili datorita continutului lor ridicat de chitina. Traditional, ciupercile chaga sunt macinate sub forma de pulbere fina din care se prepara apoi o bautura similar cafelei sau ceaiului, dar fierberea care nu se realizeaza la presiuni ridicate (480 psi / 4,0 MPa) determina in timp dezintegrarea beta-glucanilor, limitand astfel potentialul terapeutic al preparatului. In plus, fitosterolii, acidul betulinic si betulina sunt insolubile in apa si deci nu sunt prezente in extractul realizat cu apa fierbinte.

  • La scara industriala, extracte cu pana la aproape 60 la suta polizaharide (in concentratele foarte pure beta-D-glucaniii pot reprezenta pana la 35 la suta) si continand si componentele polifenolice, solubile in apa, se pot obtine prin mai multe runde de extractie combinate cu procedee farmaceutice moderne, precum precipitarea alcoolului.
  • La domiciliu:
    • infuzie – peste pudra de chaga se adauga apa fiarta aflata la o temperatura de 60-65 grade Celsius, si se pastreaza la aceasta temperatura timp de 8 ore pentru a permite descompunerea matricei de legaturi dintre moleculele de chitina si polizaharide, si deci eliberarea componentelor biologic active prinse in aceasta retea. La final se strecoara infuzia, din ciuperca ramasa putandu-se obtine ulterior o tinctura, iar ceaiul obtinut se pastreaza si se consuma conform recomandarilor.
    • tinctura – ciuperca ramasa in urma prepararii infuziei se pune intr-un borcan de sticla prevazut cu un capac etans, se umple borcanul cu alcool (pentru extragerea anumitor componente este necerar alcool pur), se inchide bine borcanul si se lasa la macerat ferit de razele soarelui (acestea pot descompune anumite componente) un timp indelungat (pana la 6 luni de zile). La final se strecoara, tinctura obtinuta pastrandu-si in mod normal proprietatile timp de 1-2 ani.

Dozare: ciupercile chaga incadrandu-se in categoria alimentelor, nu sunt stabilite oficial doze stricte de administrare. Se recomanda in general ca doza zilnica pentru mentinerea sanatatii generale – 1 g pudra de chaga, 1 g reprezentand circa 1 lingurita de pudra. In cazul unor infectii se poate administra zilnic o doza de 1-2 g de pudra de chaga, pe durata infectiei.
In ceea ce priveste beta-glucanii, se recomanda in general o doza zilnica de 5-10 mg /kg corp zilnic.

Precautii: in cazul administrarii de anticoagulante („medicamente pentru subtierea sangelui”) sau de medicamente pentru diabet, fiti atenti in cazul in care doriti sa administrati simultan si ciuperca chaga. Un raport sustine ca aceasta ar putea inhiba agregarea plachetara, iar un raport in vitro sustine ca ciuperca chaga ar putea scadea nivelul de zahar din sange.
Nu depasiti doza zilnica recomandata!

Valori nutritionale UM /100 g
Energie kcal  310
Lipide g  1,7
Carbohidrati    
zaharuri g 14,5
Fibre g 67,5
Proteine g 2,4

Produs/Cultivat in China.
Tara de provenienta: Marea Britanie.


Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙