Sunt deja client

 
 
Am uitat parola

Sunt client nou

Creeaza Cont
×

Cum recunoastem un produs bio?

Pentru a fi siguri ca faceti alegerea corecta, intr-o piata care abunda de produse mai mult sau mai putin bio, exista cateva elemente distinctive de care trebuie sa tineti cont inainte de a achizitiona un produs certificat bio. Un amanunt important de care trebuie sa tineti seama, atunci cand decideti sa cumparati un produs bio, nu este doar eticheta aplicata produsului, ci trebuie studiat intreg ambalajul.  Mentiunea Bio, oricat de vizibila ar fi aceasta, nu certifica si faptul ca acesta a fost testat si agreat ca fiind un produs cu calitati bio.
 
Din iunie 2010, orice produs bio fabricat in tarile Uniunii Europene trebuie sa aiba pe eticheta o frunza, numita euro-frunza, alcatuita din cele 12 stele ale UE pe un fundal verde. Daca pe eticheta unui produs asa-zis „bio“ nu se regaseste si o astfel de stampila, inseamna ca alimentul respectiv este falsificat si nu prezinta incredere.
 
Produsele ecologice din Romania nu pot avea decat sigla „AE”,,Agricultura ecologica” reprezinta un termen protejat si atribuit de Uniunea Europeana Romaniei pentru definirea acestui sistem de agricultura, fiind similar cu termenii ,,agricultura organica” sau ,,agricultura biologica” utilizati in alte state membre. Agricultura ecologica are drept scop obtinerea de produse agricole si alimentare proaspete si autentice, potrivite metabolismului uman, folosind practici ecologice acceptate prin procese create sa respecte natura si sistemele acesteia, in deplina corelatie cu conservarea si dezvoltarea mediului, fara a utiliza pesticide, substante chimice, aditivi artificiali, hormoni si antibiotice.
 
Aplicarea logoului UE pe produsele alimentare preambalate este obligatorie incepand cu data de 1 iulie 2010, iar folosirea logoului comunitar UE trebui sa fie insotita de indicarea locului de producere al materiilor prime agricole. Consumatorii care cumpara produse care poarta sigla nationala si logoul comunitar pot avea increderea ca: cel putin 95% din ingredientele produsului au fost obtinute in conformitate cu metoda de productie ecologica si produsul respecta regulile de productie ecologica. In plus, produsul poarta numele producatorului, procesatorului sau vanzatorului si numele sau codul organismului de inspectie si certificare.
 

Guestbook
 
"Produse inedite. Profesionalism!"
Lia Elena
 
"Am cumparat coenzima Q10 la cel mai mic pre?. Mul?umit de livrare ?i amabilitatea persoanei care s-a ocupat de trimitere.Mul?umesc."
Dan Feneru
 
"Multumit de produse - comunicare placuta si timp scurt de livrare prin posta."
Catalin B.
+ Vezi toate
© Biosimttera 2013 | 
Cum recunoastem un produs bio?
Webdesign byDezvoltare pagini web cluj - bucuresti
Viziteaza magazinul Biosimttera.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping. www.price.ro - your shopping expert