Actiuni:
Indicatii (in baza studiilor stiintifice recunoscute international):
Se utilizeaza ca adjuvant in:
Extractul uscat este, la ora actuala, cea mai puternica forma de administrare a unei plante medicinale. Ce este extractul uscat? Este pulberea fina, obtinuta din extractele alcoolice (sau, mai rar, apoase), printr-un proces numit: atomizare. Aceasta pulbere, care este un produs complet natural, nu mai contine practic deloc apa sau alcool, nici celuloza si este asimilata aproape instantaneu de organism. Extractul uscat este de peste zece ori mai bogat in principii active si mai puternic, din punctul de vedere al proprietatilor farmacodinamice, decât simpla pulbere de planta.
EXTRACTUL DE SCOARTA DE SALCIE MAI MULT DECAT O „ASPIRINA NATURALA”
Motivul pentru care acest extract este adesea comparat, ca si actiuni, terapeutice cu aspirina este acela ca substantele active pe care le contine sunt din aceeasi „familie” cu celebrul medicament. Totusi, in ultimii ani, in Germania si Statele Unite, au fost facute studii care au comparat efectul aspirinei cu salicilatii complecsi continuti in extractul de salcie. Spre surprinderea generala, acestia au avut o actiune antiinflamatoare si calmanta mult mai puternica decat celebra lor surata de sinteza, care s-a dovedit mai eficienta doar in scaderea febrei. Extractul de salcie este extrem de eficient in eliminarea durerilor de spate, a durerilor de cap, a nevralgiilor de trigemen, a durerilor reumatice. Sa mai notam si ca, in timp ce aspirina de sinteza ataca mucoasa gastrica si peretii vaselor de sange, fragilizandu-i, extractul de salcie nu are aceste efecte adverse, din contra: imbunatateste imunitatea, protejeaza aparatul cardiovascular si are efecte antiinfectioase.
Compozitie: Extract hidroalcoolic uscat din coaja de Salcie (Salix alba) cu peste 25% salicina - 200mg, coaja de Salcie (Salix alba) 160mg, tuf zeolitic mineralizat (cu 83% clinoptilolit) - 40 mg. Capsula tare de gelatina.
Administrare: De regula, se iau 1-2 capsule de trei-patru ori pe zi.
Precautii si contraindicatii:
A se administra cu prudenta in caz de afectiuni de coagulare a sangelui, afectiuni renale si hepatice severe, diabet, ulcer gastro-duodenal. Poate inactiva unele metale (de ex., litiu) din medicamente sau suplimente alimentare, la administrare concomitenta. Contraindicat in ulcer gastric si gastrita acuta, sarcina si alaptare, sugarilor, persoanelor sensibile la administrarea de aspirina.