Ingrediente: alge de mare
• ½ cana su (otet de orez)
• 4 linguri de zahar
• 1 lingurita si jumatate de sare
Amestecati ingredientele de mai sus si turnati peste orezul proaspat fiert, într-un bol mare, amestecând usor.
Pe jumatate de foaie de alge de mare întindeti o cantitate suficienta de orez (aproximativ 2 linguri) peste care asezati fâsii de castravete, takuan (ridichi murate) si/ sau ou prajit. Rulati strâns sub forma de cornet, ca în figura de pe ambalaj.
orez Sushi Su
3 oua
2 castraveti medii
1 buc. takuan (ridiche murata)
3 buc. crab
Bateti ouale si prajiti omleta într-o tigaie cu ulei. Sarati dupa gust si taiati fâsii.
Taiati castravetii, ridichea si crabii fâsii.
Asezati foaia de alge de mare pe un suport de bambus, întindeti orezul fiert, apoi asezati oul si celelalte ingrediente în linie, pe mijlocul orezului.
Rulati strâns ca în figura de pe ambalaj, apoi taiati cu un cutit umezit, bucati cu latimea de aproximativ 2 cm.
Atentionare! Acesta este un aliment bogat în iod iar consumul excesiv de iod poate conduce la tulburari de functionare ale glandei tiroide.
A nu se consuma mai mult de 2,5 g/ zi.
Produs în Coreea de Sud