Pasta Cacao Bio Paradisul Verde Et 250gr
Pasta Cacao Bio Paradisul Verde Et 250gr
Pasta Cacao Bio Paradisul Verde Et 250gr

Pasta Cacao Bio Paradisul Verde Et 250gr


In stoc
3 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
30.25 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
- +
Cod Produs: 13804
Code de bare: 6090000237098

Descriere

Pasta de cacao/cacao liquor este masa de cacao pura obtinuta din penitele de cacao/cocoa nibs prin macinare si topire, continand in proportie aproximativ egala substanta solida/uscata de cacao si unt de cacao. Industrial este folosita pentru obtinerea ciocolatei amare sau este in continuare separata in unt de cacao si substamta solida/uscata de cacao. Pasta de cacao contine in general 53% grasimi (unt de cacao), 17% carbohidrati, 6% taninuri si 1.5% teobromina.

Contine: pasta de cacao (Theobroma cacao, varietatea Criollo).

Principalele soiuri de cacao sunt Forastero, Criollo si Trinitario, 95% din productia mondiala de cacaoa fiind din varietatea Forastero, mai productiva si mai rezistenta la boli. Totusi, boabele de cacao de cea mai buna calitate provin din varietatea Criollo, considerata o delicatesa. Soiul Trinitario este un hibrid intre soiurile Criollo si Forastero, de o mult mai buna calitate decat acesta din urma si mai rezistent la boli decat soiul Criollo.

Valori nutritionale UM /100g
Energie KJ 2432
  kcal 588
Proteine g 14
Carbohidrati g 4.7
zaharuri   <0,1
Lipide g 51.6
acizi grasi saturati g 32,3
Fibre g 24.5
Sodiu mg <6

Recomandam a se lichefia in prealabil pe baie de abur, dupa care este necesar sa fie folosita imediat pentru creme, torturi sau ciocolata raw, ori pentru a decora diverse preparate, etc.
Produs/Cultivat in Peru.
Tara de provenienta: Marea Britanie.

Boabele de cacao sunt semintele arborelui de cacao (Theobroma cacao), arbore vesnic verde de mica inaltime (4-8 m), ce creste in regiunile tropicale din America Centrala si de Sud. Din fructele sale ovoidale, cu lungimea de 15-30 cm si culoare initiala verde, rosu sau violet, respectiv galben sau portocaliu la maturitate, dupa indepartarea cojii groase (2 cm grosime) si a pulpei mucilaginoase ce sustine semintele, se obtin boabele crude de cacao, de culoare violet maroniu si mai rar albe. Acestea sunt lasate cateva zile sa fermenteze, sunt prajite iar apoi le este indepartata coaja, proces in urma caruia rezulta penitele de cacao din care este extras in continuare untul de cacao, folosind prese hidraulice sau prin procesul Broma (scurgerea gravitationala a grasimii din boabe/pudra de cacao, la temperaturi la care aceasta se afla sub forma fluida).

In general cacaoa este apreciata atat ca sursa bogata in antioxidanti (procianidine si flavonoide) ce pot avea efecte benefice impotriva proceselor de imbatranire a organismului sau pentru sanatatea sistemului cardiovascular (epicatechina), cat si pentru activitatea sa de stimulare mentala datorata continutului de teobromina, aspecte sustinute si de cercetarile efectuate de Harvard Medical School si de o serie de studii publicate in Archives of International Medicine.


Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙